Prisotni v tej temi: 0 članov in 1 gost.

burzum89

 • 2
  0
  1446

Windows 10 - vaše izkušnje
« 09.08 ob 16:38 »
Sori za dvojno temo, ampak mi ne pusti preurediti originalnega posta v prvi (wtf?). kot sem obljubil tam, je tu še bolj temeljita in utemeljena izkušnja. Tista naj se zbriše, ali pa združi :D


Desetica je komaj dobro izšla, Microsoft se pa že hvali, koliko miljonov uporabnikov je namestilo brezplačno nadgradnjo na Windows 10. No, sam sicer težko verjamem, da je uporabnikov že toliko, saj verjamem, da nas je od vseh teh miljonov uporabnikov vsaj polovica zgolj radovednežev in preizkuševalcev, ker je brezplačna ponuidba pač mamljiva. Med njimi sem tudi sam.


Najprej naj povem, da Windowse uporabljam že dvajset let. Imel sem 3.1, 95, 98, ME, XP, Visto in 7. Osmico sem preskočil, ker ni imela menija start, in če je že v osnovi zanič, me kasnejši popravki ne zanimajo več. Visto sem uporabljal beto in RC in jo potem preskočil, ker mi deluje kot našminkan XP brez konkretnih izboljšav in se ustalil na Sedmici, ki je zame še vedno najboljši Windows v zgodovini poleg zdaj že legendarnega XP.


Razvoja Desetice nisem spremljal, ker nisem čutil nobene potrebe po čim novem, ker me Sedmica nikolini pustila na cedilu. Pri XPjih je bilo drugače, zato sem jo uporabljal že v beti.


Možnost nadgradnje preko rezervacije se je ponudila že zgodaj. Bil sem presenečen, da vsi uporabniki Sedmice in Osmice dobimo na voljo brezplačno nadgradnjo, ker je bilo to prvič. Na rezervacijo sem se prijavil, ker sem bil radoveden, če bo dosegel pričakovanja in če se mar zgodovina ponavlja. Tako kot je bila Vista v primerjavi z XPji korak nazaj, je bila Sedmica velik korak naprej, Osmica v primerjavi s Sedmico korak nazaj in pričakoval sem, da bo 10 korak naprej.


Na dan nadgradnje se je ponudila priložnost za brezplačno nadgradnjo. Ker je Microsoft garantiral, da ne gre za kakšen trial, pač pa poln operacijski sistem za vedno, sem se odločil, da izgubiti nimam praktično nič. Program za nadgradnjo ima sicer kar nekaj težav, saj je na obeh računalnikih večkrat fejlal. Sumim, da je problem v komunikaciji med Windows Update in programom za nadgradnjo, saj zgolj Windows Update ne pusti nadgradnje. Skratka, po vsaj desetih poskusih, sesuvanju programa za nadgradnjo brez kakršnegakoli sporočila o težavi in vsaj petkratnem prenašanju Windows 10 preko Update, je v nekem trenutku nadgradnja vendarle stekla. Ker sem bil tudi jaz zmeden, ker iz interneta prihajajo kontradiktorne informacije glede tega, ali datoteke ostanejo ali izginejo, sem pred tem naredil varnostno kopijo vsega, kar rabim. Potem sem nadgradnjo sprožil. Windows me je opozoril, da nadgradnje ne more nadaljevati, dokler se ne znebim nezdružljivega programa - Daemon Tools. Na njegovo željo sem ga odstranil in nadgradnja je stekla. Nisem gledal na uro, koliko časa nadgradnja traja, je p bilo pa vse skupaj zelo hitro. Po nadgradnji sem iz Microsofta takoj prenesel ISO za svežo namestitev, ker mi scene z nadgradnjami ne dišijo. Ko sem dobil zeleno luč, da je računalnik licenciran za Desetico, sem se lotil formatiranja.


NAMESTITEV
Namestitev je stekla. Namestil sem slovensko verzijo, ker sem imel slovensko Sedmico. Najprej sem opazil, da pri procesu namestitve Microsoft odslej malce drugače komunicira z uporabniki. Bolj po domače. To me ne moti, pravzaprav so mi igrice z "gospod" in vikanjem zastareli, se mi je pa zdelo amatersko, da je že sama namestitev prevedena zelo zgrešena. Računalnik te enkrat vika, drugič tika, enkrat govori v prvi osebi, drugič v tretji. Kdorkoli je že prevajal Windows 10, si zasluži en šamar, ker se ne zna odločiti, kako želi nazivati uporabnike in občasno lahko povzroči zmedo s tem, da enkrat govori v prvi osebi, drugič v tretji. Te nadlogice v Sedmici nisem opazil in me je pri Desetki takoj zmotila, ker smrdi po amaterskem delu. Sredi nameščanja se je pojavil napis, da Windows nekaj popravlja in jaz sem bil sila radoveden, kaj se dogaja, ker očitno nekje nekaj ne dela, dobil pa nisem nobene informacije v zvezi s tem, kaj sploh popravlja oziroma kaj je v bistvu narobe. Kasneje sem pri nameščanju angleške različice na laptop ugotovil, da gre pravzaprav za zgrešen prevod iz angleščine, ki nima blage veze s popravljanjem kakšne težave. Proti koncu namestitve je tako kot v Sedmici zatežil za CD ključ, jaz pa sem bil zmeden, kaj naj naredim zdaj, ker so bila navodila nejasna. V nadgradnji je pisalo, da pri nameščanju sveže namestitve CD ključa ne potrebujem (če nadgrajujem iz Sedmice), namestitev pa, da ga moram vnesti. Malo sem pogledal po navodilih, pa te nikjer ne obvesti, da ta korak lahko brez težav preskočiš. Vem, da se da to okno preskočiti že v Sedmici, pa vendar zaradi nejasnosti navodil ustvari občutek, da nekaj ne štima, ker ti CD ključ pač manjka. Vnesem sem svoj ključ od Sedmice, pa ni prijel. Zdelo se mi je nekako logično, pa vendar sem probal. Ker mi ni preostalo drugega, sem se odločil, da korak preskočim. Po ponovnem zagonu je zopet zatežil za CD ključ in zopet brez jasne informacije, da tisti, ki nadgrajujemo, ta korak lahko preskočimo. Korak sem zopet preskočil, ker CD ključa pač nimam, ustrašil sem pa se, da bo računalnik sedaj na 30 dnevni preizkusni različici. Računalnik se je potem avtomatično licenciral brez CD ključa, vendar postopek lahko koga zmede in bi v zvezi s tem kakšno informacijo pričakoval tudi v setup-u. No, ko je bil končno nameščen, sem ga začel uporabljati.


PRVI DAN
Najprej sem seveda tako kot vedno doslej namestil vse potrebne gonilnike. Razen gonilnikov za zvočno kartico Xonar D2X (ASUS), sem dobil vse potrebne gonilnike. Naj omenim, da sem razočaran nad tem, da ASUS ni bil sposoben narediti niti ene verzije za žefransko drago Xonarko za Windows 8 (120eur), dočim ga konkurenca s cenenimi karticami za 5 eur povozi že s tem, da je drajverje razvijala že v beti. Hvala Bogu za neuradne Unixonar gonilnike, ki so kljub temu, da niso ASUSovi, delovali brez težav že v manj kot enem tednu po izidu sistema. Svaka čast, fantje!
Pojavil se je prvi problem in sicer se je računalnik odzival nenormalno počasi, kot da je izjemno obremenjen, kot da je workload na 100%, task manager pa je kazal, kot da je računalnik praktično v idle. Vse povezano z vmesnikom ni šlo nikamor, meni start je nalagal po 5-10 minut, včasih takoj, drugič nekaj minut, tretjič sploh ne in to kljub temu, da so bili vsi gonilniki nameščeni (razen pač unixonar) in to vsi WHQL za Windwows 10. Posumil sem težavo z grafiko, vendar je bil gonilnik nameščen in na moje presenečenje je internet deloval normalno hitro, youtube brez težav in lokalni videoposnetki pravtako. Takrat sem posumil, da je problem v samih Windowsih in kot se je izkazalo, je to dejansko tudi bilo, neodziven vmesnik pa je popravil eden od popravkov, ki so se namestili preko Windows update. Naj omenim, da med posodobitvami ni bil noben gonilnik, pač pa zgolj nekaj popravkov za sam sistem. Računalnik je oživel in začel delati normalno. Vzel sem si čas, da ga malo preklikam, da se nanj sploh navadim, pa mi ni šlo. Imam navado, da si od nekdaj popredalčkam meni start, tja zmečem bližnjice do vseh najbolj uporabljenih programov, ugasnim prikazovanje nedavno odprtih programov in prostor prilagodim po svojih bližnjicah. Razočarano sem ugotovil, da se tega na Windows 10 ne da in da lahko namesto levo, svoje bližnjice zmečem samo na metro ploščo na desni strani, ki mi je šla že takoj na živce. Tudi v tem primeru sem ugotovil, da se na metro ploščo ne more dati vsega, kar se naprdneš, ampak samo določene stvari in takrat sem začel razmišljati o tem, da grem nazaj na domačo Sedmico, ker to pač ni zame. Nekaj bližnjic sem si ustvaril in razočarano ugotovil, da se imen bližnjic ne da preimenovati, oziroma za to potrebujem nekaj dodatnih odvečnih klikov. Všeč mi je sicer to, da lahko popredalčkaš po nekakšnih kategorijah, ki jih lahko preimenuješ, motilo pa to, da imam dodatno delo za prej enostavno preimenovanje svojih bližnjic.
Potem sem začel raziskovati nastavitve in presenečen in razočaral začel nastavitve v bistvu iskati, kajti pod tistim pojmom "Nastavitve" v startu ni nič kaj več od oskubljene različice Nadzorne plošče, ki ji manjka kup nastavitev. Začel sem brskati po internetu, kje je moja nadzorna plošča in spoznal, da je v bistvu "skrita" v desnem kliku, če z desno klikneš na ikono za start. Ker mi vmesnik ni niti najmanj všeč in je v bistvu zavajajoč, ker je nepopoln, sem si na vsak način želel računalnik nastaviti tako, da mi namesto teh oskubljenih nastavitev odpira staro nadzorno ploščo, pa sem ugotovil, da se tega ne da. Na tej točki že precej razočaran mi je bilo v prvem dnevu všeč samo aplikacija za vreme, ki je bistveno bolj zanimiva od večine spletnih vremenarjev. Je polna podrobnosti, zmagajo pa podatki o temperaturnih rekordih na ta dan v mestu, ki ga prikazuje. Vse ostalo - no go.


DRUGI DAN
Drugi dan sem se lotil namestitev vseh osnovnih programov, ki jih potrebujem. Vsi od njih delujejo normalno, sem pa za štos namestil še "Daemon tools", ker je Microsoft trdil, da ta na 10ki ne dela. Program deluje brez najmanjših težav. Potem sem ga zbrisal, ker ga praktično ne uporabljam, šlo je zgolj za potešitev radovednosti in tistega občutka, ali te nekdo nateguje. Vmesnik samega sistema se mi je zdel precej cenen, nedodelan, pomanjkljiv in zelo neroden. Nekaj začetnih nevšečnosti sem sicer lahko odpravil kot je naprimer to, da mi raziskovalec vedno odpre Moj Računalnik in za štos sem si določil, da mi v startu na metro plošče prikazuje albume s fotografijami.
No, v zvezi s fotografijami naj povem velik štos, ki mi je šel na štos. Popolnoma sem namreč pozabil, da so v albumih tudi skrite osebne fotografije, katerih mape so skrite, ker pač niso za vsakogar... :P To sem dojel šele takrat, ko je na teh ploščah začel te fotografije predvajati. Ne znam si predstavljati v kakšno zadrego bi me tole lahko spravilo, če bi tole spregledal, računalnik pa prepustil v uporabo komu drugemu. Skratka, če to možnost nastavite, bodite pozorni na to, če imate v podmapah kakšne skrite fotografije, ker program ne dojame, da so skrite z razlogom in jih veselo prikazuje tam, zato v takšnem primeru kinky fotografije raje prestavite nekam drugam, ali še bolje, tega sploh ne uporabljate. Zdi se mi zanimiva štorija, da ti Windows ponuja možnost, da nekaj skriješ, in na drugi strani tisto "skrito" predvaja kot, da ni skrito, vsem na očeh. Perverzno, ni kaj! Ampak tale kiks mi je polepšal dan. Oh, Microsoft... xD


Po tem kiksu s fotografijami sem se lotil čiščenja nezaželjenih smeti v meniju start. Tam je bilo kup nadležnih Microsoftovih programčkov, ki jih smatram za bloatware in nekaj bloatware iger, ki jih nočem, mi zasedajo prostor, jih ne potrebujem in že ikone izgledajo tako prekleto neumne (HRENOVKE!) kot kakšna reklama za poli. Pojma nimam, kaj je tisto, ker je v momentu letelo v smeti. Ampak tole s hrenovkami si zapomnite za pozneje!


Potem me je zmotilo to, da mi vsiljuje OneDrive, ki je integriran v Explorer. OneDrive nočem, hočem ga zbrisat, ker teh neumnosti ne rabim, jih ne uporabljam, pa mi ga vsiljuje, ne da se ga zbrisat. Še en minus.
Hočem uporabljati zapiske (stickies), od mene pričakuje, da si ustvarim Microsoftov račun (WTF?) in ker tega nočem, programa ne morem uporabljtat. (WTF???!). Ponesreči odprem koledar, ista zgodba - ustvarite Microsoftov račun. Nočem, ne rabim in program zapre (WTF?). Na tej točki sem se že odločil, da bo še jutri nazaj inštalirana Sedmica, ker tale otročeraj ni vreden niti 5 eurov, ne pa 100, ali kakorkoli je že pač cena.
V hiši sta dva računalnika, en prenosnik in ostali člani so bili navdušeni nad novo vremensko aplikacijo. Res je, Slovenci se ne znamo pogovarjati brez debat o vremenu. Skratka, hoteli so to vreme tudi na prenosniku, ki ga uporabljajo zgolj za internet in res je bil prenosnik že potreben formatiranja, ker pač klikajo vse kar leze in gre in niti Sedmica ni imuna na vse debilnosti svojih strank. Desetico sem kljub oklevanju na njihovo željo namestil, jaz pa sem že resno razmišljal o tem, da bi prešel nazaj na Sedmico. ker sem v krogu svoje družbe poznan kot računalniški molj in prva številka v imeniku v primeru problemov z računalnikom, sem imel v enem tednu kar nekaj telefonov, če se nadgradnja splača. Vsem sem povedal, da zadevo testiram in javim, vsem pa tudi povedal, da deluje otročje in pomanjkljiv in da mi prvi vtis nekako ni všeč. Potem sem se lotil dela na prenosniku...


//drugega dela z izkušnjami na prenosniku, ki so v bistvu tiste najbolj zanimive, pa ne morem dat noter, ker je forum zjeban, združuje poste, pa še to narobe -.-

« Zadnjič urejeno: 09.08 ob 16:42 (burzum89) »

piks.

 • Super Moderator
 • 28
  0
  6161

Windows 10 - vaše izkušnje
« 10.08 ob 13:49 »
Men je pa do zdej Win 10 najboljši OS. Win 8/8.1 = FAIL, kar se tiče mene.. Z 10ko so pa res zadel.


burzum89

 • 2
  0
  1446

Windows 10 - vaše izkušnje
« 10.08 ob 15:14 »
Part 2/2. Še o prenosniku in v bistvu jedro problema.

PRENOSNIK
Na njihovo željo sem se lotil tudi nadgradnje prenosnika, ki je bil baje pripravljen na nadgradnjo, ne glede na to, da gre za Toshibin model, ki ga na njihovi strani ni na seznamu združljivih prenosnikov. Ker pa Microsoft vztraja, da je računalnik popolnoma združljiv, sem si rekel, da bom pač formatiral dvakrat, če bodo problemi, ker je tako ali tako nujno potreben formata. Že v štartu sem imel tako kot na PCju probleme s fejlanjem programa za nadgradnjo in tudi na prenosniku je čez čas stekla brez problema. Windows me ni opozoril o nobeni možni nezdružljivosti, zato sem se upgrejdanja lotil takoj. Problem se je pojavil že v sami nadgradnji, ker je med nadgradnjo bluescreenal. Namesto, da bi avtomatično nadgradnjo preklical, jo je forsiral naprej kljub bluescreenanju s sporočili o poizkušanju nadaljevanja nadgradnje. Na PCju sem preveril, kaj ga teži in opazil, da mu problem povzroča gonilnik za Atheros WLAN kartico. Mimogrede, Atheros doslej še NI izdal nobenega gonilnika za ta model kartice za Windows 10. No, ko je nadgradnja končno prišla do konca, sem tudi tam počakal, da se Windows aktivira in tudi tam namestil Windows 10, vendar v angleščini. Še zdaj nevem, kaj je na PCju hotel povedati s tistim popravljanjem, ker tam nisem zasledil ničesar takšnega. Namestitev je stekla gladko in gonilnike za večino strojne opreme sem dobil že prej, za Atherosa pa je ni. Naj povem, da v Windows 10 Atheros WLAN dela brez težav z osnovnimi Microsoftovi gonilniki, v Windows 7 pa ne. Tako sem imel takoj dostop do interneta kljub temu, da gonilnika za Atheros ni, zato temu nisem posvečal nobene pozornosti, ker notranji gonilnik očitno dobro opravlja svoj namen. Namestil sem vse potrebne gonilnike, pravtako WHQL za Windows 10. Že pred nameščanjem sem imel - zanimivo, tako kot na PCju, identičen problem z neodzivnostjo vmesnika, ampak sem tako kot na PCju pričakoval, da bo Windows update težavo odpravil. Tako kot na PCju, so se posodobitve pojavile takoj, med njimi pa tudi gonilnik za Atheros. Bil sem presenečen glede na to, da Atheros NI IZDAL gonilnika za Windows 10, Microsoft pa pravi, da ga očitno je, zato sem Microsoftu pač dal priložnost, da mi ta gonilnik da, ker dopuščam možnost glede na to, da je sistem praktično star en teden, Atheros še ni osvežil svoje spletne strani z novimi gonilniki. Niti na misel mi ni prišlo, da bi mi Microsoft ponudil gonilnik, ki ne dela, sploh glede na to, da mi ga ponuja preko Windows Update. Bil je prvi na seznamu za namestitev in že med samo namestitvijo je računalnik odpovedal - bluescreen. Presenečen nad fejlom sem prišel v recovery mode in bootal v varni način, kjer sem gonilnik odstranil. Mislil sem, da je s tem težave konec. Po bootanju v varni zagon pa se je zgodilo nezaslišano - Microsoft mi je zopet ponudil dokazano nedelujoč gonilnik in to kljub temu, da sem ga zaradi te neumnosti moral ROČNO odstraniti v varnem načinu, ker se v normalni način računalnik sploh ni bootal. Popolnoma nesluteč sem tako kot sem navajen iz Sedmice, želel sporno posodobitev umakniti iz seznama in presenečeno ugotovil, da te možnosti nikjer ne najdem. Začel sem brskati po internetu, kje to nastavitev najdem in z grozo in gnusom ugotovil, da pa Windows 10 te možnosti SPLOH NIMA! Da, Windows 10 sedaj pod pojmom "posodobitve" združuje tako posodobitve za Windows, kot tudi posodobitve za gonilnike strojne opreme. To je katastrofalna napaka, dragi Microsoft in vas bo stalo veliko strank! To v praksi pomeni, da ti Microsoft VSILJUJE svoje različice gonilnikov, pa če jih hočeš, ali ne. Edina alternativa, če želiš namestiti kritičen popravek je, da namestiš tudi vse ostalo (v mojem primeru sesut gonilnik), vendar pa drugih popravkov SPLOH ne morem namestiti, ker mi Atherosa meče na sam vrh, nimam možnosti niti vsaj določiti vrstnega reda, nič. Popolnoma NIČ. To v praksi pomeni, da mi je Microsoft z VSILJEVANJEM NEDELUJOČEGA gonilnika ONEMOGOČIL uporabo storitev Windows Update, ker mi gonilnik med samo namestitvijo sproža blue screen. Besen kot ris sem na Microsoftu dobil program, ki ti, kot pravi sam, "začasno omogoči skrivanje določenih namestitev"), oziroma osnovno funkcionalnost iz Windows 7. Program sem namestil, ker sem ga nujno potreboval, saj je tako kot na PCju, računalnik s tako počasnim delovanjem vmesnika praktično neuporaben. Deset minut je rabil, da je sploh odprl meni in potem še dodatnih 10 minut, da sem prišel do USB ključka. Namestitev je sicer delovala normalno, očitno je, da je nekaj narobe s samim vmesnikom, ker se mi ta ni odzival na obeh računalnikih, vendar se je na PCju preko updates težava popravila sama. Še enkrat poudarjam, da tam preko updates nisem dobil nobenega gonilnika, tu pa mi je vsiljeval nek SVOJ gonilnik za Atheros, ki sploh NI OD ATHEROSA, ker GA TA SPLOH NI IZDAL. Od kje Microsoftu sploh IDEJA, DA MI VSILJUJE GONILNIKE, KI SPLOH NISO NA VOLJO ZA WINDOWS 10, NISO OD PROIZVAJALCA STROJNE OPREME IN NIMAJO CERTIFIKATA O ZDRUŽLJIVOSTI Z WINDOWS 10 JE ZRELO ZA KAKŠNO TOŽBO, ker lahko pokvarjen gonilnik trajno poškoduje strojno opremo in S TEM NISO HECI!!! Skratka, program sem zagnal in programček je sam, očitno na podlagi sistemskih dnevnikov že sam prepoznal, da mi gonilnik za Atheros iz storitve Windows Update povzroča težava (ja ne res al kaj!) in mi priporočal, da ga "skrijem", oziroma prezrem, da se ta ne bo namestil (tako kot to lahko narediš v Sedmici, kar je OSNOVA, DRAGI MOJI!). Ko je programček obljubil, da bo sporen, nedelujoč gonilnik, ki mi popolnoma onesposobi prenosnik, prezrl in ne bo namestil, sem se vrnil nazaj v Windows Update in presenečeno ugotovil, da je Atheros še vedno na seznamu. Skeptičen, kdo ima prav (nenazadnje sta oba programa od Microsofta), sem zaupal programu in ne Update, ker sem pomislil, da se seznam ni posodobil. Kliknem "Install" in bum - zopet mi takoj začne nalagati Atherosa, čeprav sem ga v tistem programu izklopil, računalnik spet bluescreena in jaz nimam nobene alternative. Nujno potrebujem tisto posodobitev, pa je ne morem dobiti, ker mi VSILJUJE nedelujoč gonilnik, ki sploh ni za Windows 10, ker ta NE OBSTAJA (da sem jaz na Atherosovem mestu, bi jih mastno tožil za prevaro), pa ga ne morem dobiti, ker mi Atheros onesposobi računalnik. Besen kot ris googlam (že tristokrat za nekaj - prvič v vsej zgodovini odkar uporabljam Windowse), če se kje skriva kakšna možnost, da tole budelaštino onemogočim, pa alternative ni, oziroma je nekaj v tem smislu skrito popolnoma na drugem koncu nadzorne plošče. Tam piše, da lahko onemogočim, da mi Microsoft NE pošilja gonilnike za strojno opremo, kar odkljukam. Resetiram računalnik, še enkrat preverim, če je RES ODKLJUKANO in ŠE ENKRAT PREVERIM, ČE JE POSODOBITEV RES SKRITA in ko se prepričam, da bi po VSEJ ZDRAVI KMEČKI LOGIKI TO MORALO BITI DOVOLJ JASEN ZNAK, NAJ MI NEHA VSILJEVATI GONILNIKA, KI GA NOČEM, KER NE DELA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! mi Windows Update še VEDNO FORSIRA TA PROKLETI GONILNIK. Na tej točki sem tako razpizden, da mu dam še zadnjo možnost, da mi sesuje računalnik in dokaže svoj višek PATETIČNOSTI. Zdaj že nič več z zgroženostjo, ampak s posmehljivostjo do tega patetičnega skropucala od sistema mu dam še enkrat priložnost, da mi dokaže, da ve kaj pomeni pregovor, kar se janezek nauči, to janezek zna. No, se ta otročarija lahko kaj nauči?
Torej:
- Roll-backal sem driver, ki ne dela. Lahko bi dojel, da mi ne dela, daj mir
- Ročno sem ti dal ukaz, da mi ne nalagaj teh tvojih driverjev, ker mi delaš probleme, tratiš moj čas in sploh ti nisem rekel, da se igraš z gonilniki
- Rabim posodobitev za sistem, ne driver. Kapiš?
- Ej, probleme mi delaš, nimam se časa ukvarjat s tem
- Pa desetkrat sem ti rekel, da mi ne vsiljuj gonilnikov, SPLOH PA NE KVAZI GONILNIKOV, KI SPLOH NISO ZA WINDOWS 10. MICROSOFT, OD KJE TI TE GONILNIKI?!? PA KOJI ©©©©© SE GREŠ S TO SVINJARIJO!!!


In skropucalo od sistema mi zopet onemogoči uporabo računalnika in storitve Windows Update, ker mi VSILJUJE gonilnik, ki ne dela. Na tej točki sem se odločil, da TAKOJ reinštaliram Sedmico, ker pač kot ČLOVEK PREDVIDEVAM DA VEM BOLJE OD NEKE FIRME, ALI MI GONILNIK DELA ALI NE, ČE JE SISTEM TAKO NESPOSOBEN, DA SE MU NE DA DOPOVEDAT, DA MI DELA ŠTALO IN DA ME BOLI ©©©©© ZA TO, KAKŠNE REKLAME SE GRESTE S TO OSLARIJO, ČE MI DAJETE PLATFORMO, KI ŽE V OSNOVI NI ZANESLJIVA, KER TI SAMA NALAGA SVOJE GONILNIKE, PREVAŽA GONILNIKE, KI JIH NAMESTI UPORABNIK SAM. ODJEBI S TEM, NISTE NORMALNI!!!


To, da nimam ABSOLUTNO NOBENE kontrole nad tem, kaj mi Microsoft inštalira in kaj ne, je zame preveč. V ZAMENO ZA TO, DA DAM MICROSOFTU TOTALEN NADZOR NAD GONILNIKI, MI POBERE KUP OSNOVNIH FUNKCIJ VSAKEGA OPERACIJSKEGA SISTEMA, MI NA START NALOŽI BLOATWARE, NEKE IGRE S HRENOVKAMI, TWITTER IN OSTALE SOCIAL ©©©©©RIJE. MA A STE NORMALNI, RESNO???!!!!!


Kako naj zaupam sistemu, ki mi preko updates VSILJUJE SVOJE gonilnike (KI PAZI- SPLOH NISO NUJNO ZA WINDOWS 10!!!!), PREPISUJE GONILNIKE, KI JIH NAMESTIM JAZ (!!!!), MI NE OMOGOČA, DA SISTEM POSODABLJAM Z VARNOSTNIMI POPRAVKI in računalnik, ki ga občasno potrebujem za službene namene, NAREDI HAZARD, KER SE BOJIM, DA BO ŠEFE RAZPIZDEN, ČE MU REČEM, DA JE ŠEL RAČUNALNIK V CUGRUNT IN NEČESA NISEM MOGEL OPRAVIT, KER MI JE WINDOWS UPDATE S©©©©L CEL RAČUNALNIK


Laptop sem formatiral in takoj namestil nazaj Sedmico. Ker je tole too much, sem avtomatično formatiral nazaj še moj glavni PC, ker ga uporabljam tudi za plačevanje položnic in SE PAČ NE BOM IGRAL S TEM, DA MI POTENCIALNI GONILNIK onesposobi računalnik KADARKOLI MU TAKO PAŠE. Edina alternativa je, da KOMPLET onesposobiš Windows Update, to pa v praksi pomeni, da računalnika sploh ne morem uporabljati, ker je v štartu POPOLNOMA NEUPORABEN Z NEODZIVNIM VMESNIKOM. Skratka, adijo. Že v osnovi je gnil do amena in temu skropucalu ne pomaga noben popravek. Boli me briga za te vaše popravke, PLAČAL SEM ZA SISTEM IN PRIČAKUJEM, DA DELA ŽE V ŠTARTU, NE PA ŠELE PO NEKIH UPDEJTIH!!! Da ne bi dodal še tega, da mi zjebe cel sistem... -.-' Windows 10 - takšne neumnosti pa še ne. Prvič v zgodovini mi je živce požrl v dveh dneh. In ja, Millenium sem uporabljal tri leta, pa mi ME, ki slavi kot NAJSLABŠI v zgodovini Windowsev, ni požrl POL toliko živcev, kot tale social otročeraj v slabih TREH DNEH!!


No, na obeh je zopet Sedmica in vsi kolegi vedo, da se tega sranja od kode raje ne dotikajo, ker jih lahko brez njihove vednosti nenadoma povzroči dodatne stroške (odpoved neke strojne opreme ali diska) in ker večina tako kot jaz, občasno računalnik rabimo za kaj več kot "social" zadeve, ker teh ameriških neumnosti sploh ne uporabljamo. Svoje izkušnje pa povem tudi ostalim, da komu prišparam nekaj živcev, ker lekadol ni zastonj.


Burz out


Zeus

 • 13
  6
  2232

Windows 10 - vaše izkušnje
« 20.08 ob 21:25 »
My opinion? Če znaš, lahko preprečiš avtomatsko in vsiljivo prenašanje updatov.


Valika5

 • 0
  0
  1

Windows 10 - vaše izkušnje
« 10.05 ob 23:28 »
ZAME NAJNUJNEJSA POMOC! Racunalnik se je nadgradil na windows 10. Datoteke vse od rojstva otroka do danes (slabi 2 leti) so se skrile. Najdem jih komaj, mapo zgrabim in jo prestavim na namizje. Vse ok. Vceraj je imel windows spet neke posodobitve in datoteke ni na namizju. Ko kliknem na tisto mesto, kjer je bila prejsnjic (prva velika nadgradnja) , pise, da so bile datoteke prestavljene ali izbrisane. Kos je nedotaknjen se izpred casa, ko sem imela windows 8 in tam ni mape s slikami in videi otroka. Bi kateri vedel, kaj lahko naredim preden se mi dokoncno sesuje 2 najlepsi leti mojega zivljenja?


edin

 • 8
  2
  3157

Windows 10 - vaše izkušnje
« 13.05 ob 10:24 »
Če si ustvarjal obnovitvene točke sistema lahko povrneš na datum par dni nazaj ali mesec... Bi jih moral pa tako ali tako kopirati na ključ ali na dropbox kamorkoli, kjer bodo varni. Naredi kopijo :)


piks.

 • Super Moderator
 • 28
  0
  6161

Windows 10 - vaše izkušnje
« 13.05 ob 18:45 »
V primeru, da so se ti slike izbrisale se lahko obrneš na http://www.kotar.si/.


edin

 • 8
  2
  3157

Windows 10 - vaše izkušnje
« 15.05 ob 12:31 »
Reklamo dela svoji firmi!!! BAN :D


piks.

 • Super Moderator
 • 28
  0
  6161

Windows 10 - vaše izkušnje
« 15.05 ob 14:32 »
Reklamo dela svoji firmi!!! BAN :D
Neiiin! :D


BertoBesic

 • 0
  0
  12

Windows 10 - vaše izkušnje
« 18.06 ob 12:27 »
Zelo sem vesel Windows 10, čeprav obstajajo novejše različice. Ne maram nobenih posodobitev in sem navajena na vmesnik. Ne spomnim se, da sem imel resne težave. :)


AlmirStrman

 • 0
  0
  10

Windows 10 - vaše izkušnje
« 07.07 ob 15:00 »
Posodobitve so neizogibne, vsak sistem je treba izboljšati. Zadovoljen sem, zame deluje odlično.
© igre.si 2014 - Vse pravice pridržane.